Az orvosok miért nem írnak fel vitaminokat?

orvos-vitamin

A csak gyógyszerekben gondolkodó orvosoknak az a problémája a vitaminokkal, hogy azok nem gyógyszerek” — állapítja meg a San Francisco-i Richard Kunin. És így folytatja:

Szinte az összes orvos tanulmányából kimaradt az a fontos tény, hogy ezek a tápanyagok rendelkeznek a legjelentősebb hatással a szervezet kémiai folyamatait tekintve.

Hosszú időn át a hagyományos orvoslás csak a szintetikus anyagokat alkalmazta, amely nem természetes a szervezet számára, és ettől várta az egészség helyreállását. Ma már egyre több orvos rendel a beteg számára vitamin-kiegészítést. Az orvostársadalom mindinkább ráébred, hogy a szervezet számára a természetes anyagok a leghasznosabbak.

Más orvosok, mint például Peter Langsjoen, a texasi Tylerben élő kardiológus rámutat, hogy a gyógyszerkonszernek jelentősen befolyásolják az orvosok döntését tanulmányaik befejezte után. A gyógyszergyárak köztudottan saját készítményeikkel házalnak, nem pedig olcsó természetes anyagokkal.

Egy sor felmérés bemutatta, hogy az orvosok hajlamosak azt a gyógyszert felírni betegeiknek, amelyekről a legtöbbet hallottak, akárcsak a hétköznapi vásárló a boltban; biztosan a legnevesebb készítményt választja, és nem azt, amelyről keveset hallott. Így aztán, ha az orvos nem tanácsolja a vitaminkúrát, akkor lehet, hogy egyszerűen csak nincs tisztában azzal, hogy ezek a tápanyagok milyen változást hozhatnak életünkben.

Ez megosztható!

PinIt
Top