Lövöldözős gyógyszer III.

Xanax pszichiátria öngyilkosság

Többféle antidepresszánst szedett a pécsi tudományegyetemen lövöldöző gyógyszerész hallgató. Ez azért megnyugtató, mert nem kell más okokat keresni a vérengzés háttereként. Teljesen felesleges azon elmélkedni, hogy milyen korább traumák érték amiatt, hogy nem vették fel az első lövészklubba, ahová jelentkezett, csak a másodikba, vagy amiatt, hogy az egyetem egyik szakáról eltanácsolták és “csak” gyógyszerész lehetett volna belőle, ha felnő.

A Tények szerint a vérvétel kimutatta, hogy az elkövető a lövöldözés napján nyugtatót, előző nap pedig antidepresszánsokat vett be. Ez, mint tudjuk az elmúlt évek terméséből teljesen elegendő, hogy valaki fegyvert rántson és elkezdjen lövöldözni. Ez a mellékhatás nálunk fejlettebb demokráciákban annyira ismert, hogy vastag fekete betűkkel fel van tüntetve a doboz oldalán.

Nálunk persze a pszichiátria védi a mundér becsületét. Gábriel Róbert, az egyetem rektora azt mondta, hogy az elsődleges vélemények szerint egy látens skizofréniában szenvedő embernél aktiválódott a betegség; “ez aktív státuszba került, és ez okozta ezt a tragédiát”. Ez persze ahogy a tanár úr mondta vélemény. A látens azt jelenti lappangó. Ha ezt a sületlenséget most beveszi a közvélemény, ettől kezdve minden fegyveres gyilkosság esetén azt lehet mondani, hogy tulajdonképpen az illető nem hibás, hanem beteg, de eddig el volt dugva a betegsége – lappangott. És nem büntetést kap, hanem pszichiátriai kezelést = még több gyógyszert. Aminek mellékhatásaként megint ölhetnékje támad, és csak a véletlen műve, vagy a genetikai oka van hogy magát gyilkolja meg, vagy az osztálytársait.

A műsorban közölték: ha ez így van, elképzelhető, hogy a tettest nem is lehet felelősségre vonni. Mint elhangzott, a hallgató már azelőtt is járt pszichiáterhez, hogy megkapta a fegyverviselési engedélyt. A rendőrség szerint pedig a pszichiáter nem tudhatott arról, hogy a fiatalember ilyen engedélyt kapott. Tehát senki sem hibás. Akik a fickó által szedett szert gyártják, ők sem hibásak, hiszen becsületesen leírják a mellékhatások közt, hogy fiatal emberek közt megnöveli az öngyilkossági gondolatokat.

Akkor pedig nem marad más hátra, mint a remény gyertyáinak gyújtogatása és a saját Xanax adagunk megemelése, hogy elviseljük a tragédia ránk nehezedő nyomását.

Vagy…

Tanuljuk már meg mi zajlik itt intézményes keretek közt. Nem csupán a H1N1 oltóanyag előállítása nagy üzlet. Ennek több milliószoros bevételét hozza a depresszióipar.

A közelmúltban jelent meg egy film, ami tökéletesen bemutatja, mi is áll egy ilyen hír hátterében, ami az elmúlt pár napban bejárta az országot.

Ez megosztható!

PinIt
Top