A legjobb immunerősítő ételek télen

Tápanyagok télre

Egész évben fontos immunerősítő ételeket fogyasztani, de különösen fontos a hideg időben és influenza szezonban. A téli megfázásos időszak általában októbertől áprilisig tart.

Ahhoz, hogy immunrendszerünk egy valódi rendszer legyen, a működését egyensúlyba kell tartani. Ehhez az egyensúlyhoz az szükséges, hogy egyen sok zöldséget, gyümölcsöt és gabonafélét. Dr. Sears azt állítja, hogy a legfontosabb immun-növelő az E-vitamin, A-vitamin, C-vitamin, bioflavonoidok, karotinoidok, szelén, omega-3 és a cink.

Az alábbi tápanyagokat tegye fel az étlapjára:

  • Citrusfélék: A C-vitamin nagy mennyiségben megtalálható a citrusfélékben. A C-vitamin növeli a fehérvérsejtek számát a fertőzésekkel szemben, valamint megakadályozza a vírusok elszaporodását. A C-vitaminok és a bioflavonoidok együtt dolgoznak a megfelelő védelemért.
  • Gabonafélék: Bőségesen ellátnak tápanyaggal, azonban nagyon sokat kell megenni belőle. Érdemes kiegészíteni a táplálkozást E-vitaminnal vagy válassza a csíráztatott magokat, ugyanis tele vannak E-vitaminnal és cinkkel.
  • Sárgarépa: Ez a zöldség rengeteg béta-karotint termel, ami természetes védelmet nyújt a sejteknek. Serkenti az immunsejteket és véd a rák ellen.
  • Fokhagyma: Antioxidánsban és szelénben gazdag tápanyag, amely harcol a betolakodók ellen. Nyersen érik el a legjobb hatást, de fogyaszthatja levesek és mártások formájában is.
  • Mandula: Fehérjében és cinkben gazdag élelmiszer. Erősíti az immunrendszert és védi a bőrt a kiszáradástól.
  • Lenmagolaj: Omega-3 zsírsavat tartalmaz. A lenmagolaj, a görcsös összehúzódás enyhítésére is szolgál. Nagyon könnyű alkalmazni, ugyanis elég belőle 1-3 teáskanál a salátára.
  • Brokkoli: Ez a zöldség is egy nagyszerű immunerősítő, amit könnyen az asztalra tud tenni. Az immunrendszer megküzdését a különféle fertőzésekkel segíti a glutation vegyület is, amely egy erőteljes antioxidáns hatású molekula, ami megtalálható a brokkoliban is.

Forrás: Naturalnews.hu

Ez megosztható!

PinIt
Top