C-vitaminban gazdag élelmiszerek

C-vitaminban gazdag élelmiszerek

C-vitaminban gazdag élelmiszerek

A C-vitamin egy erős antioxidáns, ami felel az immunrendszer egészségéért, az agy egészségi állapotáért és a bőr, valamint az érrendszer egészségéért is. Mivel vízben oldódó vitamin, ezért a szervezet nem tárolja el hosszú ideig, azaz nagyon fontos a rendszeres pótlása.

Nézzünk meg pár élelmiszert, amelyek segítenek a rendszeres C-vitamin pótlásban:

Acerola cseresznye
A számok nem hazudnak, az acerola az egyik legjobb C-vitamin forrás. Ez kapható nyers, püré, por és étrend-kiegészítő formában is.

Guava
Tápanyagtartalma elég magas, ezért célszerű beiktatni a mindennapokban. A C-vitamin mellett jelentős mennyiségben megtalálható benne a kálium, mangán, folsav és a rost is.

Paprika
Nem véletlen, hogy a paprika is nagyon jó C-vitamin forrás, hiszen Szent-Györgyi Albert is ebből a zöldségből építette fel a kutatását. Megtalálható zöld, piros, narancssárga vagy sárga színekben is. Válogasson kedvére közülük.

Kiwi
Amellett, hogy magas a C-vitamin tartalma még finom is. Használja turmixokba, joghurtokba vagy nyers formában.Tartalmaz flavonoidokat és káliumot is, amelyek szintén nélkülözhetetlenek a szervezet számára.

Kelkáposzta
Szinte az összes sötétzöld leveles zöldség tartalmazza a C-vitamint, azonban a kelkáposzta messze a legjobb megoldás.

Papaya
Egy fontos enzim, valamint kiváló C-és A-vitamin forrás is. Étkezés után segíti az emésztést.

Figyelem! A C-vitamin nem tűri a hőt, ezért feltétlen nyersen fogyassza őket, akár önmagába, turmixokba vagy joghurtokhoz hozzáadva.

Keresse meg a kedvencét és fogyassza mindennap!

Ez megosztható!

PinIt
Top