Az egészséges bőr titka

Egészséges bőr

Egészséges bőr

Mindannyian tudjuk, hogy  bőrünk változik, ahogy öregszünk. Veszít a feszességéből, rugalmasságából és ragyogásából is. De mit tehetünk, hogy ez ne így legyen, azon kívül, hogy fogyasszunk sok vizet?

Az elasztin és a kollagén a két legfontosabb alkotóeleme a bőrnek. Mit tegyünk, hogy segítsük ezeknek az anyagoknak a termelődését? Fogyassza ezeket az élelmiszereket hetente többször is!

Piros zöldségek
A piros zöldségekben, mint a paprika, paradicsom  és répa, valami biztosan közös – az, hogy egy nagyon erős antioxidáns, a likopin megtalálható bennük. A likopin kulcsfontosságú a bőr védelem szempontjából, ugyanis sekenti a kollagén termelődését és védi a bőrt a káros anyagok ellen.

Diófélék és magvak
A diófélék E-vitamint tartalmaznak, ami segít a sejtek és a bőr nyálkahártyájának fenntartásában, valamint véd a szabadgyökök ellen.

Osztriga
Az egyik legjobb természetes cink forrás az osztriga. A cinknek pedig kedvező hatásai vannak a bőrre, ezért gyakran alkalmazzák bőrproblémákra is. Emellett az osztriga tele van vitaminokkal és ásványi anyagokkal is. Ha tenger gyümölcseire vágyik, válassza ezt!

Fokhagyma
A fokhagyma ismert különböző egészségügyi hatásairól. Fokhagyma liponsavat és a taurint tartalmaz. Mindkettő segít újjáépíteni a sérült kollagént. Kiváló kénforrás, ami elengedhetetlen része a kollagéntermelésnek.

Sötétzöld leveles
A sötétzöld leveles zöldségek (pl. a spenót és a kelkáposzta) antioxidánsai védenek a káros szabadgyökök ellen, amelyek bontják a kollagént. Emellett tartalmaznak C-vitamint is, ami szintén jó hatással van a kollagén termelésre.

Halak és sovány húsok
Az omega-3 zsírsavban gazdag halak mint a makréla, a lazac és a tonhal, valamint a sovány húsok védik a bőrsejtek körüli membránt. Az omega-3 zsírsavak hizlalják fel a sejteket, így fiatalos ragyogást adnak a bőrnek.

Mielőtt teljesen elkeseredne, próbálja ki ezeket az élelmiszereket és fiatalodjon természetesen! Nincs is ennél jobb időszak, mint a tavasz, amikor a természet mellett a teste is készen áll a megújulásra.

Ez megosztható!

PinIt
Top